Büszkeségem címere: Liebster-díj


Pont  véget ért egy elég nehéz hét, és wíkend kezdő löketét egy nagyon kedves Bloggerina adta meg.

Evelynn Whité volt az első blog (Rendkívül vicces bejegyzések blogja – nem túlzás Drágám, könnyesre tudom röhögni magam az oldaladon. Írj, írj, írj!), amit elkezdtem olvasni, mi több, követni. Belebotlottam és ottragadtam. Aznap hajnalig túrtam az oldalakat Nála, majd írtam egy üzenetet, melyben gratuláltam a munkájához. Ott, akkor elkezdődött valami!

Eltémázunk blogon és blogon kívül, blogról és bogarakról, illetve az őket megjelölendő gyűlöletünkről és úgy általánosságban kis világunk nagy baromságairól…

Mikor megláttam az üzenetét pénteken munka végeztével a mindenki gyepálta fészbukon, fülig szaladt a szám. Írjak akármennyire azért, mert csak szeretek, (és mert mégis egy mocskos exhibicionista oroszlán vagyok, vagy mi a fene) mégis más, ha a legfőbb kedvencem jelöl egy blogvilágban keringő díjra. Nagyon, de tényleg nagyon köszönöm! Imádom az Olvasóimat, a Követőket és a (dehülyeszó) Rajongókat, mégis, ha az Olvasóm egy nagyszerű Írónő is – akkor jön a na! 🙂

liebster-blog-award

A díjazás menete:

 1. Linkeld azt, aki téged jelölt.
 2. Válaszolj a tíz kérdésre, amit feltett neked.
 3. Jelölj te is tíz, de legalább három embert 
 4. Tegyél fel tíz kérdést.
 5. Tudasd a jelöltjeid blogján, hogy Liebster-Díjat kaptak tőled.

A szabályok szerint most nekem kell jelölgetnem… Legyen. Nehéz válogatni, sok a téma, sok a stílus, de Ők itt nyolcan meg tudtak fogni.

Dórika és a High heels and cakes: Nem azért, mert olyan világban élünk, de akkor is érdekel más véleménye, más élete, más nézőpontja. Olyan vagyok, mint egy dinka labradorkölyök – minden tud érdekelni, főleg ha más nyitja rá a szemem.

Hanna és az Életem morzsái: fiatal, magyar hölgyemény messzi tájakon – sok élmény, jó írásmód, betekintés egy új ablakon. Mi kell még?

Petra tükörje, mint Tükröm tükröm: sokszínű, lendületes és vonzó. Vonz, mint tükör a nőt, mint mágnes a vasorrú bábát, a lényeg a sok-sok betű!

Angelocska blogja – Metálozott Angelocska: na, itt már nem biztos, hogy tüllről és lamúrról fogunk olvasni, de nekem, mint írásbúvárnak sok tekintetben motiváló, arról nem beszélve, hogy tulajdonképpen miről is szól az oldal…

Csigaház blog Lettitől: felesleges bármit mondanom, egyszerűen kell és kész!

Kulcs a párkapcsolathoz:  mondhatjuk persze, hogy ahhoz nincs kulcs és a többi, de több nézőpont még mindig többet ér, mint fejjel rohanni a falnak – elvekben bővelkedve is akár!

NŐtudat: így is lehet, így is csinálják, és én ebbe is belevetem magam. Tanácsok, módszerek és gondolatmenetek, melyek könnyebbé és jobbá tehetik a mindennapjainkat…

Kismama diéta blog: bár még ott nem tartunk, olvasni mindig ér, könyvmoly lévén meg pláne cél, abból pedig, ha előre tud valamit az ember lánya, világvége még nem lett!

Íme hát a kérdések, amiket Evelynn intézett hozzám, és rájuk adandó válaszaim:

 • Manapság egyre többen vezetnek blogot. Szerinted miért van szükségünk arra, hogy megosszuk az életünk – esetenként intim – részleteit számunkra teljesen ismeretlen emberekkel?

Érdekes kérdés, talán a világ tart erre. Válaszolni nem is tudok rá más nevében, csakis a sajátomban, még ha divat is pletykát generálni, más életéről nyilatkozni… Ezt anno feltették és felteszik ma nekem is, hogy ugyan minek kell ezt, meg a jóindulatú ‘na és kit érdekel?’ de én tudom miért csinálom. Elsőként ott a grafomániaként elkönyvelt egyik agymenésem, hogy mindig mindent le kell írni. Jó, azért is, mert egy szitaagyú szőke némber vagyok, meg azért is, mert kell egy kis nyom. Van, aki graffitizik, van, aki énekel. Jobb ez így Nektek. Tudom. A másik dolog pedig az, amiről már itt írtam, hogy bár nem tud fájdalmat csillapítani, de mikor több tíz, húsz, esetenként száz embernek mutathatom meg örömömet, bánatomat, kicsit kevésbé szúr az, hogy Nekik már nem tehetem… Néha csak még jobban fáj, hogy nem; de néha erőt ad és továbblök. Köszönöm!

 • Véleményed szerint melyik a legjobban sikerült írásod/bejegyzésed?

Húha, ha erre kell egy atombiztos választ adnom, inkább lőjetek le. Vannak nagyon szeretem írásaim, meg vannak a nagyon szeretitek írások. Van, amin röhögünk, és van, amin sírunk. Szerintem ebben pont ez a jó. Ha azokat a haláli statisztikákat nézzük, négyszázharmincötször olvastátok el a Pitizés és csapkodás – álláskeresés magyar berkekben című kifakadásomat, amit azóta is igaznak vélek… Ricinusos hajnövesztés, ennek is volt és van a mai napig sikere, hiszen a szép haj mindig sikk lesz, de most az én véleményem kéne… Nehéz. Ha vidámságra vágynék én tuti a Herceg a polcok között után nyúlnék. Amikor pedig nekikámpicsorodok a kórházas cirkuszaimnak és azt akarom érezni, hogy van erőm és Jeanne D’Arc-om, felidézem a műtét körüli időszakot. Akit pedig úgy zusammen érdekel a miért, elmondtam mindent a bemutatkozómban…

Egyszerűen nem tudok választani, ez a nagy büdös helyzet. Nem azért, mert akkora zseni vagyok, de mindenkivel egyet tudok érteni, mikor azon megy a téma, hogy melyik a legjobb. Nem egy a témakör, nem egy a hangulat, talán csak a pofám akkora mindig (a professzorom előtt mégse), úgyhogy rátok bízom. Szerelemről, betegségről, vagy aikidóról – írtam eddig, írok eztán is, Ti pedig majd rámutattok, hogy mi merre hány méter!

 • Ha tehetnéd, a világnak melyik pontján élnél a legszívesebben?

Legszívesebben és legkevésbé és legjobban – nem bírok választani, soha nem is fogok megtanulni. Kétféle rántott hús közt is félórát vacillálok, nemhogy ilyen álmodozós kérdéseken.

Sorolom, jó?

img_98

Az otthonomat, Csopakot és Veszprémet mindenképp ide sorolnám – hacsak meghallom, hevesebben ver a szívem…

veszprém

Álmodozni meg alkotmányos jogom, úgyhogy csapongásra fel… Mexikóváros, Írország, New York… csak a tömeget meg a bogarakat hagyjuk ki, meg a forgalmat és a metrót…

irorszag little-village-in-italy-mountain,1366x768,52274 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Mexico_City1

 • Tételezzük fel, hogy megnyerted a lottón a 2 555 milliót. Mi lenne az első dolog, amit megtennél (már azon túl, hogy visítozva ugrálod körbe a szobát)?

Ismervén pénzszórási szokásaimat és a spórolási képességeim teljes körű hiányát; leköttetném a 80%-át… Ez lenne a legjobb, amit tehetnék. Utána meg úgyis beindulna a bolondéria…

 • Láttál már olyan filmet, ami szerinted az első kockától egészen az utolsóig tökéletes?

Mocskos romantikus énem itt üvölt bennem, hogy a Pearl Harbor – Égi háború. Végül is, szerintem több, mint tízszer láttam, ami csak bizonyíték arra, hogy megfogott. Mindig imádom, mindig bőgök rajta, még akkor is, ha körülbelül kívülről fújom szövegestül, jelenestestül. Jó pasi(k), imádnivaló nő, egy jó sztori és láv. Nekem örök és tökéletes, mégha nem is az, hiszen ilyen fogalom szerintem nem létezik.

 • Melyik híres ember helyében lennél szívesen?

Híresnek lenni szívás. Állandóan azt figyelni, hogy ki mikor mit szól a saját életemhez, azt hiszem kiakasztana. Ha pedig jobban belegondolok, egy “szabályzóval” nem is lehet rossz. Kár, hogy a híresség előnyeit és hátrányait ki-be kapcsolgatni nem lehet (mondjuk a minap azzal hívott fel a szomszédom, hogy a másik utcalakó szerint esküvő lesz nálunk, speciel az enyém. Méltányolom az igyekezetüket, és kérem őket ezúton is, hogy hívjanak meg rá!).

93449760987556916_A3bB5PLI_c

Nagyon szeretem Blake Lively, Katherine Heigl és Sarah Michelle Gellar stílusát, de testhezállóbb ha azt mondom, jó lenne úgy befutni, mint J. K. Rowling vagy Stephanie Meyer vagy épp J. K. Hamilton…

tumblr_m6f38vLBQb1qbqxxio1_1280

141652350750909799_yvt8FIqk_c 141652350749509933_VsPusInp_c Gossip-Girl-4-04-A-Touch-of-Eva-serena-van-der-woodsen-15713341-1333-2000 Katherine-Heigl4

 • Ha tehetnél egy utazást az időben (a saját életed kezdetén túl is), melyik évben szeretnél megérkezni?

Jézusom, Ev, ezek a kérdések! Mit mondjak… Lehet, hogy újrakezdeném 1988-ban, de az is lehet, hogy visszahúznék egészen Sissiék korába – feltéve, ha rám nem vonatkozna az a sok hülye szabály a lá spanyol etikett…

 • Hány barátod van a Facebookon? Közülük hánytól kérhetnél az éjszaka közepén segítséget?

Facebook és a barátok – jó kis párosítás. Na, jó. 367 darab emberke. Mindtől kérhetnék, leszámítva a Veszprémi Nagyórát. más tészta, hogy úgy küldenének el édesanyukámba elég sokan, hogy füstölne tőle a szomszéd füle is, de ötöt szerintem nyugodtan felcsöröghetnék.

Jó, nem Téged!

 • Hamarosan vége a nyárnak. Szerintem ez a tény rémisztő. Neked mi erről a véleményed?

Egyszer véget ér… Marhára tetszik pár csizma, kicsit jó lesz gardróbfrissíteni, de örülnék, ha még egy darabig 15 fok környékén maradna a hőmérő higanyszála… a havat meg melegről ablakon át szeretem csodálni. Fuck you, előre várom az esik a hó-s posztokat…

leann-rimes-boutique9-marl-knee-high-boot Képkivágás

 • Idegesítenek a kérdéseim?
 • a. ) mérsékelten
 • b. ) meglehetősen
 • c. ) marhára

Nem a válaszokkal van gondom, hanem azzal, hogy ki kell ötölnöm most tízet. Francos franc, előre is bocsánat! 🙂

Nos drága Blogközönség, íme hát az én tízesem:

 1. Volt-e valaha olyan divat vagy mánia, ami kezdetben utálkozásra és anyázásra késztetett, majd addig tolták lefelé a torkunkon, hogy beleugrottál esetleg magad is rajongó lettél? Mi volt ez?
 2. Hiszel a női-férfi barátságban? Miért?
 3. Mi az, amit az internet legnagyobb előnyének illetve hátrányának tartasz?
 4. Mi az a dolog, amire havi szinten költesz úgy, hogy tudod, hogy félre is tehetnéd, mert igazán meg lehetne nélküle lenni, de mégis hónapról-hónapra újra elcsábulsz?
 5. Legromantikusabb tett/gesztus, amiben valaha részed volt
 6. Ha bármivel foglalkozhatnál a világon, tanulhatnád, meg is érné anyagilag – mi lenne az?
 7. Legnagyobb félelmed az életben?
 8. Véleményed szerint mi tesz jóvá egy blogot?
 9. Egyetlen szerelem vagy több Igazi? Melyik a létező a Te életedben vagy éppen melyikben “hiszel”?
 10. Kedvenc könyved?

Még egyszer köszönöm a jelölést, és előre is köszönöm a válaszokat 🙂

ar-liebblogaward

Reklámok

Mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 • Add meg az email címed és innentől a postaládádban landolnak az új bejegyzések :)

  Csatlakozz a 630 követőhöz

 • Follow Suz'n Világa on WordPress.com
%d blogger ezt kedveli: